Skip to main content

Als de vos de passie preekt ....

Jager, pas op je fazanten.

De laatste wilde fazantenpopulatie moet er ook aan.

Verantwoord wildbeheer naar de toekomst, een opdracht voor de weidelijke jagerij, een voorwaarde van de Overheid, doch zonder de minste predatie-ondersteuning van deze Vlaamse Overheid ! Wellicht zijn deze beelden voor onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst nog enkel te schieten in een dierentuin.

Hierbij een toevallig en zeer uitzonderlijk wildcam-filmpje uit het jachtrevier van Roland Van Liefde te Horebeke -het moet niet altijd Youtube zijn. Hierop zie je een fazantenhaan die verschalkt en geknipt wordt door een alerte vos. Nochtans was deze haan, dankzij de lectuur van diverse strekkingen, zich niet bewust van enig kwaad. Hij ging er namelijk van uit dat een vos zich enkel vergreep aan muizen, insecten, larven, kikkers en schadelijke knaagdieren … In het filmpje ook de onthutste houding van de fazantenhen die komt toegesneld. Nu, ook zij gaat ervan uit dat ze zich geen zorgen moet maken. Hoewel ze zich zeker afvraagt hoe zijn haar komend nestje moet grootbrengen.

Gezien de vlotte regeringsbesprekingen aangaande de herziening van het kindergeld, gaat ook het nageslacht een mooie toekomst tegemoet !

Ach ja, …. welk nageslacht ….

[templatera id=”1757″][templatera id=”1796″]

Reageer op dit bericht: