Skip to main content

Verslag Bijzondere Algemene vergadering - Faunabeheerplan dd 11/10/2018

Er werd een talrijke opkomst vastgesteld, vele leden waren persoonlijk aanwezig. Anderen die er niet bij konden zijn lieten zich bij volmacht vertegenwoordigen. Ook waren er adviserende leden aanwezig uit diverse sectoren (bosbouwsector, ANB, landbouw, natuur).

De leden ontvingen op voorhand een digitale versie van het faunabeheerplan van WBE Vlaamse Ardennen via e-mail. Velen van hen hadden reeds de moeite gedaan het faunabeheerplan goed door te lezen en/of een afgedrukte versie mee te nemen naar de vergading. Dit om aantekeningen te maken en goed te kunnen volgen gedurende de uiteenzetting.

Onze voorzitter Jozef opende de vergadering omstreeks 20.00u, die naar goede gewoonte doorging in café “Het hoekske” te Elst.

Na de verwelkoming van onze voorzitter nam Roland Van Liefde onze afgevaardigde bestuurder het woord. Roland was zoals altijd trouw op post om de nodige zaken te verduidelijken en gaf een uitgebreide uitleg rond het faunabeheerplan. Er was een uitgebreide powerpoint-presentatie voorzien met de nodige cijfers, teksten, grafieken en diagrammen. Via dit nieuwe faunabeheerplan kunnen wij aanspraak maken op een projectsubsidie, dit werd door onze afgevaardigd bestuurder ook in geuren en kleuren uitgelegd.

Het faunabeheerplan werd  uiteindelijk goedgekeurd met een twee derde meerderheid van alle stemgerechtigde leden. Als afsluiter mocht wij ons verblijden met een bijdrage van de Heer Jerry Cox , vertegenwoordiger van Het Agentschap Voor Natuur en Bos.

Onze voorzitter Jozef nam omstreeks 21.30u terug het woord om de vergadering af te sluiten. Het was opnieuw een fijn weerzien tussen jagende en  niet-jagende  leden van onze WBE Vlaamse Ardennen, voor velen het moment om er samen een gezellige en informatieve avond van te maken. Hopelijk mogen wij iedereen de volgende vergadering opnieuw verwachten en zien wij ook dan weer enkele nieuwe gezichten.

Verslaggever : Bernd De Roeck

[templatera id=”1757″][templatera id=”1796″]

Reageer op dit bericht: